Friday, February 25, 2011

FACEBOOK?


Kabare semua...

Aku rasa ramai yang ada akaun facebook kan? Betapa semua makhluk kat dunia ni obsess dengan facebook. Aku selalu terfikir, apa kelebihan facebook yang sebenarnya? Kenapa semua orang mcm obses sangat dengan facebook. Well, ini pandangan peribadi aku sendiri laa...

Aku sign up facebook 2 tahun lepas...itupun sbb nak tgk jemputan kawin kawan aku, aku memang langsung tak minat facebook at the first place lagi, tapi bila kekawan suma pujuk...aku pun rasa mcm nak tgk je facebook tu...start dari hari tu la aku jadi obses dengan facebook.

Tapi sekarang aku rasa lagi banyak kekurangan facebook dari kelebihanya...mcm2 dah jadi dengan adanya facebook...lain yang kita luahkan lain yang orang tafsirkan and end up ia menyumbang kepada renggangnya hubungan kita dengan seseorang...(sigh). Luahkan benda2 yang tak proper dalam wall memasing akhirnya memalukan kaum sendiri & banyak lagi laa pendek kata.

Untuk kawan2 yang terasa dengan status2 aku dalam wall aku, aku minta maaf...aku sedang berusaha untuk hidup tanpa facebook nak kembalikan keamanan dalam hidup aku INSYALLAH.

No comments:

Post a Comment